arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Winkelwagen


Guud Life

De menstruatiecyclus en jouw seksuele behoeftes

De menstruatiecyclus en jouw seksuele behoeftes


Is het jou al opgevallen? De ene week voel je je super aantrekkelijk en voel je je helemaal opgewonden en de andere week is je libido zo laag dat je helemaal geen zin hebt. Je hormonen (oestrogeen, progesteron en testosteron) fluctueren continue doorheen je cyclus  en dat betekent dat je libido stijgt en daalt.

Maar wat als je libido zo laag is dat je helemaal geen zin hebt in een spannende nacht?

Weet dat je niet de enige bent. Zo’n 70 procent van de vrouwen heeft soms minder behoefte aan seks. 

Stress en vermoeidheid spelen hierin een grote rol, maar wist je dat je libido ook wordt beïnvloed door je menstruatiecyclus?

Afhankelijk van in welke fase je zit, heb je meer of minder zin in seks. Als jij én je partner dit weten, kunnen jullie hier mooi op inspelen. 


Laten we hier even dieper op ingaan. 

De menstruatiecyclus en jouw seksuele behoeftes:

✨ Folliculaire fase, de 7 tot 10 dagen na de laatste dag van je menstruatie

Dit is de fase vóór je eisprong. Het is een periode van vernieuwing en extra energie. Je staat vaak open voor nieuwe ervaringen. Misschien heb je meer zin in een uitgebreid voorspel, of wil je iets nieuws proberen.

🥚 Ovulatie fase, 3 tot 4 dagen rondom je eisprong

Dit is je meest seksuele fase. Je wordt sneller opgewonden en voelt je op-en-top vrouw. Je kunt waarschijnlijk niet genoeg krijgen van seks. Of het nu ‘s morgens, ’s middags of ‘s avonds is! 

Je lichaam weet trouwens heel goed wat het doet. Die extra zin heb je omdat je nu op z’n allervruchtbaarst bent. Houd hier dus rekening mee als je (nog) geen kinderen wilt!

🧘‍♀️ Premenstruele fase, 10 tot 14 dagen na je eisprong, vóór je menstruatie

Na je eisprong komt er een kleine dip. Misschien heb je daarom wat meer behoefte aan self-care. Neem een warm bad of laat je lekker masseren met warme olie.

❣️ Menstruatie-fase, de 3 tot 7 dagen dat je bloed verliest

Is je partner een piraat door de rode zee? Lucky you, want seks wanneer je menstrueert zou namelijk de klachten van krampen verminderen. Het proberen waard, als je daar zin in hebt natuurlijk.


Wil je jouw libido een boost geven? Zet deze afrodisiaca op je boodschappenlijstje:


🍫 Zwarte chocolade

Cacao zit boordevol magnesium, ijzer en flavonoïde. Deze mineralen en antioxidanten zorgen voor een goede doorbloeding van onder andere je geslachtsorganen. Een goede doorbloeding is essentieel voor opwinding en het bereiken van een orgasme.


Pure chocolade stimuleert daarnaast ook dopamine in de hersenen, wat wordt geassocieerd met plezier. Kies voor chocolade met tenminste 70% cacao. 


🍍 Ananas 

Het eten van verse ananas zou je lichaamsvocht zoeter maakt, dus ook down there... Houd je niet van ananas? Het geldt ook voor mango, banaan en dadels, keuze genoeg!


🍷 Rode wijn

Rode wijn is niet alleen fijn voor bij een romantisch diner, maar bevat ook veel flavonoïden. Dit antioxidant vind je ook terug in noten, groeten, en fruit. 


Hoewel het verleidelijk is om samen een hele fles achterover te gooien, is het aan te raden het bij één glaasje te houden. Zo houd je je hormonen in balans, en voorkom je een kater de dag erna.


🍵 Gember 

Gember heeft niet alleen een positief effect op je bloedcirculatie, maar werkt ook verwarmend en stimulerend. Ideaal voor je seksleven! Drink een kopje gemberthee en pak er een stuk pure chocolade bij om het af te maken.

Supplementen die je helpen met het verhogen van je libido: 

✔️ Zink
Zink is niet alleen goed voor een mooie huid, waardoor je je beter en aantrekkelijker gaat voelen, maar het verhoogt ook je libido. 


✔️ Magnesium
Terwijl zink helpt met het bevorderen van gezonde testosteronniveaus, zorgt magnesium ervoor dat het testosteron in je bloedbaan blijft circuleren. 

Magnesium heeft ook een rustgevend effect in tijden van stress. Minder stress zorgt voor meer emotionele ruimte, en leidt vaak tot meer zin in sensueel voorspel. 

✔️ Omega-3 helpt bij het verbeteren van je mood en reguleert je hormonen. Twee factoren dat kan bij dragen tot meer zin in seks. 


✔️ Ashwagandhakan dienen als afrodisiacum bij mannen en vrouwen met een verlaagd libido. Daarnaast reguleert Ashwagandha het stress systeem wat een positieve invloed zou kunnen hebben op je seksuele verlangens, want een verhoogde cortisol spiegel door stress is geassocieerd met seksuele disfunctie.  
Dutch