arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Winkelwagen


Guud Life

De zwangerschapstest. Wanneer test je best?

De zwangerschapstest. Wanneer test je best?


De meeste zwangerschapstesten zien er hetzelfde uit. Maar er is wel degelijk een groot verschil in testen en dat zit voornamelijk in de gevoeligheid van de test. Dit wordt meestal niet duidelijk gecommuniceerd of je moet de kleine lettertjes lezen in de bijsluiter.

HCG?

Voor ik meer in detail ga wil ik je eerst uitleggen wat een zwangerschapstest precies detecteert. 

Als je zwanger bent, produceer je als vrouw een specifiek hormoon: HCG (Human Chorionic Gonadotropin).

Dat hormoon kan je detecteren in urine want het wordt vrijgegeven van zodra er een innesteling is van de zaadcel in het eitje.  De afscheiding van HCG stijgt bovendien snel in de vroege fase van de zwangerschap.

Vanaf wanneer?

Je ochtendurine bevat gewoonlijk de hoogste concentratie HCG-Hormoon vandaar dat het aangeraden is om het ‘first thing in the morning’ te doen. 

Een innesteling gebeurt nadat je seks hebt gehad. Dus na de ovulatie en als de eicel op het juiste moment de spermacel is tegengekomen om zich te verenigen.

Kort na de innesteling van het bevruchte ei in de baarmoederwand, komt de HCG productie op gang. Testen kan vanaf vijf dagen voor je menstruatie zou moeten beginnen. 

Dit kan natuurlijk enkel met een zwangerschapstest die een hoge gevoeligheid heeft zoal die van ons (10mlU hcg /ml).

Testen met een lagere gevoeligheid (25mlU hcg/ml) zijn daarom niet minder goed maar gebruik je pas vanaf de menstruatie uitblijft.  

Een voorbeeld

Als er een bevruchting plaats vindt en je hebt 14 mlU hcg /ml in je urine dan zal een zwangerschapstest met (10mlU hcg /ml) gevoeligheid positief zijn terwijl een standaard zwangerschapstest van (25mlU hcg /ml) negatief zal zijn. 

Daarom is de tweede test niet minder goed maar is het belangrijk wanneer je deze uitvoert.  Indien je 2 dagen later had getest dan zal de tweede test ook positief zijn. Dit komt omdat de HCG waarden verdubbelen om de andere dag gedurende de eerste zes weken van de zwangerschap. 

Conclusie

  1. Je test best 's morgens.
  2. Drink niet te veel water, dat verdunt het resultaat.
  3. Met onze test kan je 5 dagen voor je menstrautie testen.

Chat met ons

Laat je daarom goed ondersteunen en informeren. Via onze chat support zijn wij altijd beschikbaar voor jou voor eender welke vraag. 


Let op: vrouwen die een een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan moeten eerst altijd vragen aan hun arts wanneer ze precies moeten testen. Met een gevoelige test kan je een vals positief resultaat verkrijgen.

Related Products

Guud Zwangerschapstest - Guud
Normale prijs Verkoopprijs
€12,00   €8,00

Guud Zwangerschapstest


Eenheidsprijs per
Dutch