arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping Cart


Je goed voelen ook tijdens je menstruatie? Het kan!

Je goed voelen ook tijdens je menstruatie? Het kan!


Als we denken aan de menstruatiecyclus, denken de meesten alleen aan de dagen dat een vrouw aan het bloeden is. Vaak wordt het gezien als iets negatiefs en vies.

Zonde en overbodig, want de menstruatiecyclus bestaat uit verschillende fases met specifieke hormonen, waardoor we ons soms echte powervrouwen kunnen voelen!

Bij Guud spreken we daarom graag over menstruatiekrachten in plaats van klachten. Want dat laatste is totaal overbodig en kan vermeden worden.

Je cyclus als leidraad voor empowerment

Morgane (co-founder Guud): “Onze missie is vrouwen zich élke dag van de maand goed laten voelen. Als we denken aan de menstruatiecyclus, denken de meesten (zowel mannen als vrouwen) alleen aan de dagen dat een vrouw aan het bloeden is.

Daarbij wordt de vrouwelijke cyclus vaak als negatief en vies gezien. Zonde en totaal overbodig, want de menstruatiecyclus bestaat uit verschillende fases, en één van de krachtigste fases is de ovulatiefase.

De ovulatiefase is de fase waarin een vrouw veel energie heeft, zich zelfverzekerd, aantrekkelijk en gelukkiger voelt. Vrouwen zijn een aantal dagen van de maand échte powervrouwen! Waarom spreken we dáár dan nooit over?

Bij Guud pleiten we daarom voor een ommekeer. Laten we daarom de focus leggen op de menstruatiekrachten in plaats van de klachten.”

Menstruatieklachten komen vaak voor, maar zijn niet normaal

Maar goed, door de positieve fase van de menstruatiecyclus te benoemen, veranderen we de feiten natuurlijk niet: Uit recent onderzoek van Guud blijkt dat maar liefst 92% van de vrouwen last heeft van menstruatiestoornissen zoals stemmingswisselingen, krampen, hormonale acne en vermoeidheid.

In veel gevallen leidt dit zelfs tot productiviteitsverlies op het werk, een lager zelfbeeld of heeft het een negatieve invloed op het sociale leven.

Ook Morgane had last van ernstige menstruatieklachten (het premenstrueel syndroom, PMS) en bleek uiteindelijk ook PCOS te hebben (cysten op de eierstokken), met vruchtbaarheidsproblemen als gevolg. De wetenschap heeft tot op heden nog niet genoeg concrete antwoorden op de problemen die deze hormonale afwijking veroorzaakt.

Maar omdat Morgane als gezonde en jonge vrouw haar lot niet wilde accepteren, begon ze aan een lange en interessante zoektocht naar antwoorden. Na veel omzwervingen belandde ze in Los Angeles, waar ze kennismaakte met onderzoeken van leading global expert in Female Physiology and Nutrition Dr. Stacy Sims, en Functional Medicine Naturopathic Physician Dr. Jolene Brighten.

Wat bleek? PMS-klachten komen veel voor, maar zijn niet normaal. Of beter nog, ze zijn zelfs grotendeels te voorkomen door kleine veranderingen in je levensstijl door te voeren, en gezonde voeding aan te vullen met de juiste voedingssupplementen.

Dankzij studies in Nutrition & Fertilty wist Morgane uiteindelijk veel van haar PMS-klachten en PCOS op te lossen. En deze aanpak wierp zijn vruchten af, want in 2017  werd ze,  geheel onverwachts zwanger. Na een gezonde zwangerschap beviel ze van een zoon, iets wat Morgane en haar man, co-founder Jan Deruyck, nooit voor mogelijk hadden gehouden.

Je menstruatiecyclus is de gezondheidsmeter van je lichaam

Het komt erop neer dat de menstruatiecyclus een van de gezondheidsindicators van je lichaam is. Je lichaam heeft een aantal manieren om aan te geven dat er een interne storing is, en PMS is een van die signalen.

Menstruatieklachten zijn indicaties, en kun je daarom wel degelijk verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen met kleine aanpassingen in je levensstijl, in combinatie met de juiste supplementen.

De tips van Guud om je elke dag een powervrouw te voelen:

 

 

English