Reviewed door

Morgane Leten - Nutrition & Fertility Coach

Back

“Ik ben opgebloeid nu ik ben gestopt met de pil” – Trix

Reviewed door

Morgane Leten - Nutrition & Fertility Coach

Veel vrouwen nemen elke dag hormonale anticonceptie. Het is zo’n vast onderdeel van onze routine, dat we eigenlijk niet verder nadenken over de negatieve effecten, of over wat het doet met onze gezondheid. Maar steeds meer vrouwen zijn de pil zat. Ze willen hun natuurlijke cyclus terug. Ze zijn de kunstmatige hormonen, en alle bijwerkingen zat.

En dat was precies wat Guud Ambassadeur Trix had. Toen ze stopte met de pil, veranderde haar leven compleet. “Het was zo een opluchting toen ik vorig jaar met de pil stopte. Ik voel me nu zoveel beter. Ik voel een grote verandering en ik zie mezelf weer opbloeien in dat echt gelukkige, zelfverzekerde, seksuele meisje – dat meisje dat ik was toen ik 16 was!”

 

Een betere versie van mezelf

Stoppen met de pil is een beslissing die je niet zomaar maakt. Sommige vrouwen zijn bang voor de bijkomende effecten, maar Trix heeft geen moment spijt. Ze voelt dat ze een betere versie van zichzelf is gevonden en ze is blij, zelfverzekerd, én wat kilo’s lichter.

Mijn libido is sky rocking!

Veel vrouwen kunnen een lager libido ervaren als ze de pil nemen. Dit komt omdat de pil de hormonen verandert die van invloed zijn op je libido. Trix merkte grote veranderingen op toen ze stopte met de pil. Het had zelfs een positieve invloed gehad op haar relatie: "Mijn libido schoot omhoog, en mijn vriend vindt het geweldig."

"Over het algemeen heb ik het gevoel dat ik op cloud 9 zit", zegt Trix. De verandering in haar humeur, zelfvertrouwen en libido heeft niet alleen een positief effect gehad op haar relatie, maar ook op haar carrière.

Bijwerkingen na het stoppen?

Natuurlijk hebben deze positieve veranderingen voor veel vrouwen tijd nodig. En in de directe weken en maanden na het stoppen met de pil, kun je last hebben van negatieve ‘afkickverschijnselen’. Veel vrouwen hebben last van hoofdpijn, stemmingswisselingen en krampen. (Lees meer over de bijwerkingen van de pil hier)

Maar we verzekeren je: Deze verdwijnen en de voordelen op lange termijn zijn de moeite waard zijn. Dus laat je inspireren door de voordelen op lange termijn.

Wat zijn de voordelen van het stoppen met de pil?

  • Meer zin in seks (zoals Trix vertelde). Dit komt omdat je lichaam weer progesteron gaat aanmaken.
  • Gevoelens zijn minder afgevlakt
  • Meer energie 
  • Je natuurlijke hormoonbalans is terug van weggeweest

Als je net als Trix wilt stoppen met de pil, lees dan ons blog Stoppen met de pil – zo help je je lichaam er weer bovenop. We vertellen je alles over hoe je de bijwerkingen van het stoppen met de pil kunt verminderen, én hoe je natuurlijke cyclus zo snel mogelijk terugkomt. 

Heb je nog vragen over de pil? Chat met ons. We helpen je graag verder.